ویزای تحصیلی ترکیه

در این مقاله به بررسی شرایط دریافت ویزای تحصیلی ترکیه می پردازیم. هزینه ها و مدارک مورد نیاز در سال ۲۰۲۱ را به طور کامل توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

یکی از راه‌هایی که افراد برای آشنایی با فرهنگ و استفاده از منابع علمی یک کشور، استفاده می‌کنند، تحصیل در آن کشور است. کشور ترکیه به دلیل داشتن دانشگاه‌های بین‌المللی و سطح بالا که از لحاظ علمی که در سطح جهانی اعتبار دارند، همواره مورد توجه بسیاری از افراد محصل کشورهای خارجی بوده است.

به دلیل اعتبار مدارک دانشگاه های ترکیه، با داشتن مدارک تحصیلی به آسانی می‌توان در نقاط دیگر اروپا کار پیدا کرد. کشور ایران نیز جزو کشورهایی است که سالانه دانشجویان زیادی برای تحصیل در دانشگاه های کشور ترکیه، اقدام می‌کنند. در این پست بررسی می‌کنیم که چطور می‌توان برای اخذ ویزای تحصیلی ترکیه اقدام کرد.

مراحل دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

بعد از گرفتن پذیرش در هریک از دانشگاه های ترکیه باید دانشجویان به دفتر دانشگاه پذیرنده بروند. پس از پرداخت شهریه و تکمیل مراحل اداره ثبت نام در دانشگاه انجام می شود. سپس برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه دانشگاه گواهی تایید پذیرش در این دانشگاه را به دانشجو اعطا می کند. دانشجو با در دست داشتن این گواهی به کشور خود مراجعه کرده و به سفارت یا کنسولگری کشور ترکیه مراجعه کرده و ویزای تحصیلی ترکیه دریافت می کند. اعتبار این ویزا از زمان ورود به ترکیه یک ماه است. در این مدت دانشجو فرصت دارد برای دریافت دفترچه اقامت، خود را به اداره امنیت معرفی کند.

ویزای تحصیلی ترکیه از داخل ترکیه صادر نمی شود و فرد باید از کشور محل اقامت یا تابعیت خود اقدام به دریافت آن بکند. فرد برای مهاجرت و دریافت ویزای تحصیلی ترکیه خود باید ابتدا به صورت آنلاین از نزدیکترین سفارت ترکیه وقت مصاحبه حضوری دریافت نماید. سپس فرم ها و مدارک مورد نیاز را به سفارت ارسال نمیاید. این فرم ها به صورت آنلاین یا از طریق کنسولگری های ترکیه در هر نقطه ای قابل تهیه هستند.

سفارت با بررسی مدارک نوبت مصاحبه حضوری را برای فرد تعیین می کند. باید توجه داشت که در نوبت مصاحبه حضوری برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه، فرد باید شخصا حضور فیزیکی داشته باشد و راه دیگری جز این وجود ندارد.

دانشجویانی که پیش از شروع ترم های تحصیلی خود موظف به گذراندن دوره یک ساله زبان ترکی هستند مراحل دریافت ویزای تحصیلی ترکیه را پس از دریافت تاییدیه و مجوز شرکت در این دوره و طی مراحل اداری آن شروع کنند. مراکز همسان سازی وزارت آموزش و پرورش ترکیه و دانشگاه های پذیرنده دانشجو این دوره های زبان ترکی را برگزار می کنند.

مدارک لازم برای دریافت ویزای تحصیلی ترکیه

  • اصل پاسپورت با اعتبار یک سال
  • کپی صفحه اول پاسپورت در کاغذ A4
  • عکس پرسنلی در قطع و تعداد مورد نیاز
  • نامه پذیرش از دانشگاه پذیرنده
  • فیش پرداخت شهریه
  • فرم تقاضای ویزای دانشجویی به صورت تایپ شده و پرینت شده در برگه دو رو
  • مدرک بیمه بهداشتی
  • اثبات مدارک مربوط به بلیط بازگشت
  • مدارک اثبات تمکن مالی و حمایت از مدت یک سال تحصیل و زندگی در ترکیه
  • هزینه ویزا بسته به ملیت فرد و محل اقامت
  • گواهی پزشکی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • تاریخ انقضای پاسپورت فرد نباید کمتر از یک سال باشد.

از زمان درخواست دریافت ویزای دانشجویی تا مهر شدن ویزای تحصیلی ترکیه در پاسپورت فرد ممکن است ۸ هفته به طول بی انجامد. در صورتی که دانشگاه پذیرنده همکاری نموده و از طریق ایمیل پذیرش فرد را به کنسولگری اعلام کند دانشجو می تواند پیش از رفتن به ترکیه جهت ثبت نام ویزای یک ماهه تحصیلی ترکیه خود را دریافت کند و از سفر و بازگشت غیر ضروری به کشور خود اجتناب کند.

مدارک لازم برای دریافت دفترچه اقامت تحصیلی ترکیه

  • اصل پاسپورت
  • کپی صفحه اول پاسپورت در کاغذ A4
  • کپی صفحات مهر خورده پاسپورت
  • عکس پرسنلی در ابعاد و تعداد مورد نیاز
  • نامه ای که در مدت اقامت یک ماهه در ترکیه از دانشگاه اخذ شده.
  • برای دریافت دفترچه اقامت دانشجو موظف است پس از طی شدن دوره موقت یک ماهه از طریق معرفی خود به اداره امنیت ترکیه، دفترچه اقامت یک ساله خود را دریافت کند.
  • برای دریافت ویزا دانشجو باید هزینه ای نیز در اداره امنیت پرداخت شود.

تمدید اعتبار ویزای تحصیلی ترکیه

ویزای تحصیلی ترکیه به صورت یک ساله صادر می شود. دانشجو باید تا پایان تحصیلات خود هر سال برای تمدید این ویزا اقدام کند. دانشجویان برای تمدید ویزای تحصیلی ترکیه و دفترچه اقامت خود شصت روز قبل از پایان مجوز اقامت خود مجددا به اداره امنیت مراجعه نمایند و با ارائه مدارک شناسایی و مدارک دانشگاهی لازم فرم درخواست تجدید نظر را پر نموده و ارسال نمایند. مجوز اقامت مجدد ویزای تحصیلی در مدت باقیمانده صادر خواهد شد.

مجوز کار دانشجویی با ویزای تحصیلی ترکیه

دانشجویان خارجی با ویزای تحصیلی حق کار استخدامی در ادارات و مراکز خصوصی و دولتی در ترکیه را ندارند. تنها امکان اشتغال برای دانشجویان بین المللی، انجام کار تحقیقی در خود دانشگاه است. دانشگاه های ترکیه پذیرش خوبی برای محققان بین المللی دارند. چنین موقعیتی تنها به افراد دارای رزومه بسیار قوی داده می شود.

افرادی که رزومه پرباری دارند می توانند در برخی شرکت های بین المللی یا کنسولگری ها و سفارت ها نیز کار پاره وقت دانشجویی انجام دهند که البته چنین موقعیت هایی بسیار محدود است و رقابت شدیدی بر سر آنها وجود دارد.

بعضی دانشگاه هایی که به دانشجویان بورسیه کامل اعطا می کنند، این بورسیه را تحت عنوان کمک به اساتید در انجام تحقیقات اعطا می نمایند. به این ترتیب دانشجویان دریافت کننده این بورسیه موظفند در پیشبرد امور تحقیقی و آموزشی استاد اعطا کننده بورس کمک نمایند و در ازای این کمک مبلغی به عنوان حقوق دریافت می نمایند.

نوع دیگری از کار دانشجویی که با ویزای تحصیلی ترکیه می توان انجام داد آموزش زبان مادری در آموزشگاه ها یا به طور خصوصی است. پرستار بچه، راهنمای توریست، روزنامه نگاری و نویسندگی نیز از جمله کارهای دانشجویی است که فرد می تواند با ویزای تحصیلی انجام دهد.

تحصیل در دانشگاه های ترکیه

در ترکیه نیز همانند بسیاری از کشورها دانشگاه ها به دو بخش خصوصی و دولتی تقسیم می شوند. به مراتب هزینه ی تحصیل در دانشگاه های دولتی بسیار پایین تر از دانشگاه های خصوصی این کشور است. در واقع می توان گفت دانشگاه های دولتی شهریه ندارند. تنها هزینه های دانشگاه های دولتی را می توان مربوط به خوابگاه و موارد جزئی دانست. هزینه های خوابگاه و شهریه در دانشگاه های خصوصی بیشتر است. البته خوابگاه های دانشگاه های خصوصی در کنار هزینه های بیشتر امکانات رفاهی بیشتری را فراهم می کنند.

سیستم آموزشی ترکیه به صورت ترمی-واحدی است. زبان تدریس دانشگاه های مختلف تفاوت می کند. در برخی دانشگاه ها فقط به زبان ترکی و در برخی دیگر به زبان انگلیسی و فرانسوی و حتی آلمانی تدریس می شود.

دانشگاه های ترکیه در سه ترم پاییز، زمستان و تابستان برگزار می شوند. شروع ترم اول اکتبر و پایان آن ماه ژانویه است. ترم دوم نیز بین ماه های فوریه و ژوئن برگزار می شود.

برای تحصیل در ترکیه، یک دانشجو در ترکیه ماهیانه باید حدود ۵۰۰ دلار آمریکا را برای مخارجی چون مسکن، غذا، پوشاک، سرگرمی، حمل و نقل و هزینه های دیگر هزینه کند. هزینه ی کتاب و غیره نیز بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ دلار آمریکا است. لازم به ذکر است که هزینه زندگی و تحصیل در ترکیه بسیار وابسته به سبک زندگی دانشجو خواهد بود. منطقه محل زندگی و مقطع تحصیلی و دانشگاه محل تحصیل از جمله موارد تاثیر گذار در هزینه ها می باشد.

  • تحصیل در دانشگاه های دولتی ترکیه

دانشگاه های دولتی ترکیه از پرمتقاضی ترین دانشگاه ها در بین دانشجویان خارجی است. برای ورود به این دانشگاه ها قبولی در آزمون ورودی و داشتن مدرک تحصیلی با معدل خوب در دوره تحصیلی قبل ضروری است. همچنین متقاضیان باید در آزمون زبان، حد نصاب را کسب کنند. دانشگاه فنی خاورمیانه (MEUT) از جمله معروف ترین دانشگاه های ترکیه است که به زبان انگلیسی در آن تدریس می شود. این دانشگاه در آنکارا واقع است.

دانشگاه بغازیچی نیز اولین دانشگاهی است که ایالات متحده آمریکا در یک کشور تاسیس کرده است. در دانشگاه بغازیچی به زبان انگلیسی نیز تدریس می شود. این دانشگاه در شهر استانبول قرار دارد. دانشگاه آیدین استانبول، دانشگاه تی ای دی و دانشگاه شهیر استانبول نیز جزء دانشگاه های هستند که به زبان انگلیسی هم تدریس می کنند.

  • تحصیل در دانشگاه های خصوصی ترکیه

دانشگاه های خصوصی با کیفیتی در کشور ترکیه وجود دارد. دانشگاه بیلکنت، سابانچی و کوک از دانشگاه های خصوصی مطرح کشور ترکیه هستند. شرط مهم برای ورود به این دانشگاه ها، داشتن رزومه ی تحصیلی خوب است. حداقل معدل برای ورود به دانشگاه های خصوصی ترکیه ۱۶ است.توجه داشته باشید که دانشگاه های خصوصی ترکیه آزمون ورودی ندارند. همچنین همانند سایر دانشگاه های بین المللی سراسر دنیا، مدرک زبان مورد تایید در این دانشگاه ها IELTS یا TOEFl برای ورود است.

برخی از دانشگاه های معتبر ترکیه برای تحصیل

  1. دانشگاه حاجت تپه
  2. دانشگاه آنکارا
  3. دانشگاه چوکوروا
  4. دانشگاه آتاتورک
  5. دانشگاه دوکوزایلول
  6. دانشگاه بیلکنت
  7. دانشگاه خاورمیانه
  8. دانشگاه فنی استامبول
  9. دانشگاه بوغازیچی
  10. دانشگاه آناتولی
  11. دانشگاه اژه
  12. دانشگاه کارادنیز
  13. دانشگاه مرمره
  14. دانشگاه فنی ییلدیز
  15. دانشگاه معمار سینان
  16. دانشگاه استانبول
  17. دانشگاه غازی

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *