ارزروم (به ترکی استانبولی: Erzurum)؛(در گذشته بهصورت ارزنالروم یا ارزنةالروم هم نوشته میشد) که در ناحیه آناتولی شرقی واقع شدهمرکز استان ارزروم در ترکیه است. این شهر پیوسته هویتی نظامی و اقتصادی داشته و نقش بزرگی در روابط بازرگانی ترکیه و ایران ایفا کردهاست.-milad bahagir
این شهر از قطب های اقتصادی ترکیه بوده و نقش مهمی در صادرات و واردات کالا در بین دو کشور ترکیه و ایران دارد. جمعیت این شهر در حدود ۴۲۳ هزار نفر می باشد. با این احتساب ارزروم ۲۰ امین شهر بزرگ ترکیه می باشد.
پیشینه تاریخی
تاریخ ارزروم به دوران اورارتو میرسد و دودمان آرتاشسی در آنجا اسکان داشته. سکنه اول این منطقه ارمنیها بودند که شهری به نام «کارین» در آنجا بنیان نهادند. در دوران بیزانس (روم شرقی) شهر تبدیل به قلعه شد و تئودوسیوپولیس (Theodosiopolis) نام گرفت. ارزروم در جنگهای بین ایران و روم و ایران و عثمانی به دفعات تغییر تبعیت داد. در سال ۵۰۲ مسیحی قباد یکم شهر را تسخیر کرد ولی پس از مدت کوتاهی دوباره بدست رومیان افتاد.
ابن بطوطه که در سال ۷۳۳ هجری در ارزروم بوده گوید شهریست بزرگ متعلق به سلطان عراق و قسمت عمدهی آن خراب است و بیشتر خانههای آن باغ دارد و سه رودخانه آنرا مشروب میسازد.-milad bahagir
در تاریخ ایران و در دوره قاجاریه یک دوره مذاکرات مهم تاریخی برای تعیین مرز بین دولت ایران و دولت عثمانی در شهر ارزروم برگزار شد که سرپرستی هیئت اعزامی از ایران به عهده میرزا تقی خان امیرکبیر بود. این شهر یکی از سرد سیرترین شهرهای کشور ترکیه میباشد. ارزروم با شهرهای اردبیل وتبریز و ارومیه پیوند خواهر خواندگی دارد.
آب و هوای شهر ارزروم
به طور کلی زمستان بسیار سرد و برفی است. تابستان بسیار گرم و خشک است. تقریبا ۲-۳ ماه از سال منطقه با برف پوشیده شده است. تابستان به ویژه تا ژوئن و اواسط ماه ژوئیه احساس می شود. این استان در منطقه آناتولی شرقی واقع شده است، به استثنای قسمت های شمالی منطقه دریای سیاه و دارای آب و هوای قاره ای است. ارتفاع بالای ارزوروم و بارش باران و برف سنگین (۷۰ روز برف در زمین باقی می ماند) باعث می شود که اشعه های خورشیدی دوباره به فضا بازگردند. بنابراین ارزروم، اگرچه یکی از شهرهای بسیار آفتابی ترکیه است، اما یکی از سردترین شهرهاست. در تابستان درجه حرارت ۳۵+ درجه است، در حالی که در فصل زمستان درجه حرارت به ۳۰- درجه می رسد.
اقتصاد شهر ارزروم
تولید ناخالص داخلی استان ارزروم ۱.۱۶ میلیارد دلار است که کمتر از ۱٪ از کل و رتبه ۴۰ را در بین استانهای ترکیه تشکیل می دهد.-milad bahagir
حمل و نقل از طریق بزرگراه های آسفالت و آسفالت نشده امکان پذیر است. فرودگاه بین المللی ارزروم نیز برای استفاده در اختیار نیروهای هوایی ترکیه می باشد. باند فرودگاه این شهر دومین باند طولانی ترکیه است. ارزروم همچنین قطب اصلی راه آهن در منطقه آناتولی شرقی است.
بزرگترین اقتصاد در سالهای اخیر،دانشگاه های این شهر بوده است. دانشگاه آتاتورک با داشتن بیش از چهل هزار دانشجو یکی از بزرگترین دانشگاههای ترکیه است. گردشگری نیز بخش بزرگی از درآمد استان را تأمین می کند. فعالیت های گردشگری شامل اسکی ، قایقرانی و کوهنوردی می باشد. فعالیت های اسکی در کوه Palandöken است. یکی از غذاهای ویژه Erzurum Cağ Kebab که اگرچه این نوع کباب اخیراً در خارج از منطقه بومی خود معرفی شده است ، اما به سرعت در سراسر ترکیه محبوبیت گسترده ای پیدا کرده است.
نکات مهم سفر به ارزروم ترکیه
شهر ارزروم ترکیه ویژگیهای خاص خودش را دارد و حتی اگر به استانبول یا شهرهای ساحلی کشور ترکیه سفر کرده باشید، بازهم توصیه میکنیم که حتما موارد زیر را در نظر داشته باشید:
• بومیان ارزروم مذهبی هستند و باید به نسبت سایر شهرهای ترکیه مراقب این موضوع به خصوص در ماه رمضان باشید.-milad bahagir
• این شهر به دو منطقه بالا و پائین تقسیم میشود که بخش بالایی آن بهتر است.
• آب و هوای این شهر در اغلب اوقات سال آفتابی است.
• ساکنان این شهر ثروتمند نیستند.
• طبیعت این شهر جنگلی نیست و به پارکهای شهری خلاصه میشود.
• تفریحات توریستها در این شهر به رستورانگردی یا تفریحات زمستانه ختم میشود.
• این شهر توریستی نیست و برای گردش و دیدن بناهای دیدنی توصیه نمیشود.
سخن پایانی
مؤسسه حقوقی میلاد بهاگیر، برند متاکو برای ارائه خدمات مهاجرتی به هموطنان عزیز فعالیت می نماید. این دفتر با داشتن وکلای رسمی و مجرب و با سال ها تجربه درخشان در زمینه تجارت بین الملل و مهاجرت، مفتخر است تا خدمات منحصر به فرد خود را به متقاضیان مهاجرت به شهرهای مختلف کشور ترکیه عرضه کند و شما را در امر اخذ اقامت و پاسپورت و ویزا یاری نماید. بنابراین شما عزیزان برای بهره مندی از راهنمایی های این موسسه می توانید به موسسه حقوقی میلاد بهاگیر مراجعه کرده یا با آن تماس بگیرید.-milad bahagir
شهرهای زیبای ترکیه برای مهاجرت(۲)