تاریخچه شهر استانبول

استانبول شهر مساجد عثمانی و بازمانده‌ باشکوه قسطنطنیه از لحاظ جغرافیایی به گونه ای می باشد که بخشی از آن در قاره آسیا و بخشی دیگر از آن در قاره اروپا واقع شده است و این دو بخش توسط پل معروف بسفر به یکدیگر متصل شده است و به همین دلیل ، شهر استانبول را در اصطلاح پلی میان دو قاره می‌ نامند. شهر استانبول پر جمعیت ترین شهر ترکیه و همچنین مرکز فرهنگی ، تاریخی و اقتصادی ترکیه نیز محسوب می ‌شود.-milad bahagir

دین اکثریت مردمان ترکیه و استانبول اسلام و مذهب سنی می باشد و به همین دلیل ، استانبول می ‌تواند مقصد بسیار دلپذیر و مناسبی برای شما مسافران باشد ، شهری با تلفیقی از المان‌های مذهبی ، سنتی و توام با ظاهری به روز و شیک که چشم هر گردشگری را خیره می کند.

استانبول معمولا در نوروز مملو از مسافر ایرانی می شود و گردشگران زیادی این شهر را برای سفر عید انتخاب می کنند.

با موسسه حقوقی میلاد بهاگیر، در این مقاله همراه باشید و لذت ببرید.

تاریخچه استانبول

شهر استانبول حداقل از ۶۷۰۰ سال قبل از میلاد مسیح قابل سکونت بوده است، اما این شهر بصورت قطعی از قرن ۷ قبل از میلاد با ساخت و ساز یونانی‌ها در آن شکل گرفته است.

شاه بیزاس King Byzas به دلیل موقعیت استراتژیک این منطقه و قرارگیری آن در کنار تنگه بسفر Bosporus که دلیل اهمیت این شهر در طول اعصار بوده است، مستعمره نشین‌ها را در اینجا مستقر کرد.

در جریان مبارزات قدرت در امپراطوری رم در اواخر قرن دوم، بیزانس Byzantium توسط سپتیموس سوروس Septimius Severus محاصره شد و پس از امپراتور شدن او مجددا بازسازی شد.-milad bahagir

در قرن ۴ امپراتوری به حدی گسترش یافت که دیگر رم به عنوان پایتخت مناسب نبود؛ به همین دلیل امپراتور کنستانتین، پایتخت را به بیزانس تغییر داد که در نهایت به قسطنطنیه Constantinople تغییر نام داد.

milad bahagir
milad bahagir

زمانی که امپراتوری رم به دو قسمت تقسیم شد، قسطنطنیه پایتخت امپراتوری رم شرقی شد و تا هزار سال بعد از آن نیز باقی ماند؛ درحالیکه امپراتوری غربی از هم پاشید.

قسطنطنیه قدرت پیشتاز در اروپا شد و از بناهای قابل توجه آن می‌توان به مسجد ایاصوفیه Haghia Sophia اشاره کرد که نماد رهبری کلیسای ارتدکس یونانی نیز بوده است.

علیرغم قدرت بیزانس، حمله اعراب یک تهدید ثابت محسوب می‌شد و تهاجماتی مانند جنگ‌های صلیبی چهارم در سال ۱۲۰۴ باعث تضعیف آن شده بود. در نهایت پس از ۵۳ روز محاصره، عثمانی در سال ۱۴۵۳ آن را فتح کرد و استانبول بوجود آمد.

تاریخچه

در زمان حکومت سلطان محمد Sultan Mehmet آثار تاریخی خیره‌کننده‌ای مانند مسجد آبیBlue Mosque بنا شد. همچنین مدارس، بیمارستان‌ها و حمام‌های عمومی نیز در کنار بازار بزرگ ساخته شدند.-milad bahagir

استانبول به عنوان پایتخت امپراتوری عثمانی به مرکز فرهنگی، سیاسی و تجاری آن به زودی به مرکز جهان اسلام نیز تبدیل شد.

امپراتوری عثمانی وسیع و قدرتمند باقی مانده بود تا زمانیکه از نیروهای متفقین در جنگ جهانی اول شکست خورد. اشغال و خرابی در این سرزمین ادامه داشت تا زمانیکه مصطفی کمال آتاترک Mustafa Kemel Ataturk جنگ استقلال را رهبری کرد و در سال ۱۹۲۳ جمهوری ترکیه را تاسیس نمود.

آتاترک Ataturk دولت جدید را هم‌راستای با غربی‌ها مدرن کرد و پایتخت را نیز به آنکارا Ankara منتقل کرد. اما استانبول به وسیله بلوارها و میدان‌های عمومی جدید در دهه ۱۹۴۰ و ۱۹۵۰ به توسعه خود ادامه داد.

در دهه ۱۹۷۰ جمعیت استانبول به سرعت افزایش پیدا کرد و درنهایت به یکی از کلان‌شهرهای بزرگ جهان شناخته شد.

آشنایی با شهر استانبول

استانبول شهری با قدمت و تاریخچه ای بسیار دور و دراز می باشد که با نام قدیمی قسطنطنیه در جهان شناخته شده است این شهر با داشتن جاذبه های تفریحی و تاریخی بیشماری در دل خود توانسته است به عنوان اولین مناطق توریستی در کشور ترکیه شناخته شود.

به گونه ای می توان گفت شهر استانبول به عنوان مساجد زیبای عثمانی، تاریخی، مرکز فرهنگی و اقتصادی کشور معروف بوده و با توجه به موقعیت جغرافیایی بسیار مناسبی که دارد توانسته است در مدت زمان بسیار کوتاهی به پیشرفت های چشمگیری دست یابد.-milad bahagir

این شهر با توجه به مساحتی که دارد بزرگترین شهر ترکیه بوده و به عنوان پنجمین شهر بزرگ در جهان شناخته شده است مساحت استانبول حدود ۱۸۳۱ کیلومتر مربع بوده و مساحت استان استانبول ۶۲۲۰ کیلومتر مربع می باشد.

بخش قدیمی این شهر بر روی هفت تپه ساخته شده است که بلندترین تپه آن، کاملیا نام دارد که ارتفاعش از سطح دریا ۲۶۷ متر می باشد.

استانبول از نظر منطقه ای به سه بخش شبه جزیره تاریخی که شامل فاتیح و امینونو، بخش تاریخی بی اوغلو و بشیکتاش و منطقه اسکودار و کادیکوی تشکیل شده است.

قرار گرفتن این شهر تاریخی در کنار باریک ترین تنگه جهان که به تنگه بسفروس معروف می باشد و دارای ۳۰ کیلومتر عرض و ۷۰۰ متر طول می باشد از مهمترین دلایل پیشرفت این منطقه بوده است.

milad bahagir
milad bahagir

شهر ازمیر در ترکیه

آشنایی با شهر ازمیر ترکیه

جاذبه های گردشگری شهر استانبول ترکیه

شرایط و هزینه زندگی در شهر وان ترکیه

بهترین شهر ترکیه برای کار

دیدگاه ها

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *