در کشور ترکیه دانشگاه های معتبری وجود دارد و سالانه دانشجویان زیادی با اخذ ویزای تحصیلی ترکیه به این کشور مهاجرت کرده و تحصیل می نمایند. این کشور از دانشگاه های معتبری برخوردار است که رنکینگ های بالایی را بخود اختصاص داده اند. برخی از دانشگاه های ترکیه بصورت مستقیم با دانشگاه های معتبر جهان از جمله دانشگاه هاروارد در آمریکا در ارتباط هستند و از سیستم های آموزشی این دانشگاه ها پیروی می نمایند.-Metaco
اگرچه دانشگاه های کشور ترکیه از دانشجویان جهت ادامه تحصیل شهریه دریافت می نمایند اما این میزان شهریه ها در مقایسه با شهریه دانشگاه های دیگر کشورها بسیار ارزان و صرفه است. دانشگاه های ترکیه از دانشجویان برای ورود به دانشگاه آزمونی را اخذ می نماید و در صورتیکه دانشجویان بتوانند در آزمون ورودی نمره قبولی را کسب نمایند اجازه ورود به دانشگاه مورد نظر را خواهند داشت. این مقاله توسط موسسه حقوقی میلاد بهاگیر برند متاکو تهیه شده و به ویزای تحصیلی ترکیه و شرایط و نحوه اخذ آن می پردازد.
شرایط و قوانین اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
ترکیه به دلیل ارتباط با اروپا دانشگاههای معتبر زیادی دارد و به همین دلیل مقصد افراد زیادی برای تحصیل است. دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی ترکیه هر ساله باید سهمیهی مشخصی معادل 4500 نفر دانشجوی خارجی که ملیت ترک ندارند را پذیرش کنند.
لذا هر ساله آزمون YÖS در کشور ترکیه و همچنین چند کشور دیگر در منطقه برگزار میشود و متقاضیانی که بتوانند در این آزمون نمرهی قبولی کسب کنند میتوانند ویزای تحصیلی ترکیه را دریافت کنند. اما زبان تحصیل و زندگی در کشور ترکیه به زبان ترکی است و به همین دلیل متقاضیان برای تحصیل در دانشگاههای ترکیه قبل از هر چیزی فرد متقاضی باید مدرک تومر داشته باشد. برای دریافت این مدرک باید در آزمون تومر که توسط مرکز آموزش زبان ترکی برگزار میشود شرکت کرده و نمرهی قبولی کسب شود.-Metaco

شرایط اخذ پذیرش از دانشگاههای ترکیه
متقاضی برای اخذ پذیرش در مقاطع کارشناسی و ارشد در کشور ترکیه باید در آزمونهایی که برگزار میشود شرکت کند، هر کدام از دانشگاههای ترکیه آزمونی را به طور جداگانه برگزار میکنند و مانند سایر کشورها یکی آزمون کلی برای قبولی در دانشگاه وجود ندارد.
شرکت در آزمونها به این صورت است که بعد از اعلام ظرفیت پذیرش و رشتههای تدریسی از طرف دانشگاه، متقاضی باید در رشته مورد نظر خود ثبت نام کرده و در آزمون مربوطه شرکت نماید. پس مهمترین شرایط برای اخذ پذیرش در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در ترکیه عبارتاند از:
- داشتن حداقل مدرک دیپلم
- کسب قبولی در آزمونهای ورودی دانشگاه
مدارک مورد نیاز جهت اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
از مهم ترین مراحل مهاجرت و اخذ ویزای تحصیلی ترکیه اطلاع از مدارک و شرایط مورد نیاز برای دانشگاه ها و یا سفارت می باشد. مدارک متقاضی باید عینا طبق لیست خواسته شده از سوی دانشگاه یا سفارت باشد و هرگونه نقص در ارائه ی آنها منجر به رد شدن درخواست روادید متقاضی می شود. مدارک مورد نیاز ویزای تحصیلی ترکیه عبارت است از:
- مدرک دیپلم دبیرستان یا لیسانس ( آخرین مدرک تحصیلی)-Metaco
- ریز نمرات دوره های تحصیلی
- پاسپورت و مدارک هویتی معتبر همراه با انقضا
- CV ( رزومه ی شخص اعم از داشتن هرگونه فعالیت علمی پژوهشی و فنی)
- نامه ی قبولی در آزمون ورودی دانشگاه
- پرینت حساب مبنی بر داشتن تمکن مالی مورد نیاز
- توصیه نامه از دانشگاه یا مدرسه (SOP)
شایان ذکر است که دانشجویان باید برای طول دوره ی تحصیل خود بیمه ی درمانی نیز داشته باشند و این امر اجباری می باشد.
پس از ورود به ترکیه با استفاده از ویزای تحصیلی، شما به مدت ۳۰ روز فرصت دارید جهت اقامت بیش از ۳ ماه، نسبت به اخذ اقامت دانشجویی در ترکیه اقدام نمایید. مدارک لازم جهت اقامت تحصیلی در ترکیه به شرح زیر می باشد:
- ارائه پاسپورت و کپی آن
- عکس با مشخصات پاسپورت، ۴ عدد
- مدارک لازم جهت اثبات تمکن مالی
- نامه پذیرش از دانشگاه
- فیش پرداختی هزینه های اقامتی
- گواهی تولد و سایر مدارک مربوطه
- بیمه سلامت
مراحل اخذ ویزای تحصیلی ترکیه
دانشجویان ایرانی که قصد مهاجرت تحصیلی و اخذ ویزای تحصیلی ترکیه را دارند می بایست برای پذیرش
و شرکت در دوره های آموزش زبان ترکی استانبولی اقدام نمایند. تاییدیه و مجوز شرکت دانشجو در این دوره ها از طریق مراکز همسان سازی تحصیلی وزارت آموزش پرورش ترکیه یا از طریق پذیرش در دانشگاه های کشور ترکیه امکان پذیر است.-Metaco
دانشجو پس از دریافت نامه پذیرش خود در دوره های زبان ترکیه بایستی به سفارت خانه ها و کنسولگری های دولت ترکیه در ایران مراجعه نماید و پس از تایید، ویزای تحصیلی خود را اخذ نموده و از این طریق مجوز ورود به کشور ترکیه برای ادامه تحصیل را پیدا می کند. ویزای تحصیلی ترکیه ۱ سال اعتبار دارد. دانشجو باید پس از ورود به کشور ترکیه تا قبل از یک ماه به اداره امنیت کشور ترکیه مراجعه نموده و دفترچه اقامت ترکیه بگیرد.
ترکیه به دلیل نزدیکی با ایران و سیاست های امور خارجی فی ما بین این دو کشور، افراد ایرانی به منظور گشت و گذار و اهداف توریستی نیازی به اخذ ویزا برای ترکیه ندارند و میتوانند تا سقف ۳ ماه در این کشور بدون ویزا تردد کنند اما برای تحصیل در این کشور نیاز به ویزای تحصیلی است.
ویزای تحصیلی ترکیه به همراه بورس تحصیلی
ویزای تحصیلی ترکیه میتواند با بورسیه تحصیلی نیز همراه باشد و در برخی یا بخش زیادی از هزینههای زندگی، اقامتی و خورد و خوراک و رفت و آمد و شهریه دانشگاه دانشجو را پوشش دهد و باید توجه داشت که هزینه تحصیل در دانشگاههای دولتی بسیار جزیی می باشد و این بورسیه بیشتر به شهروندان ترکیه و یا به دانشجویان کشورهایی که از نظر اقتصادی ضعیف می باشند، تعلق میگیرد. این کشورها میتواند شامل آسیای مرکزی، آفریقا، خاورمیانه و اروپای شرقی باشد. هدف از بورس تحصیلی کمک به بهبود دانش جهانی می باشد. -Metaco
ترکیه علاوه بر ارائه فرصت های آموزشی در سطح بین المللی و همچنین با داشتن دانش و تجربه فراوان، بورس تحصیلی را برای تحصیل در معتبر ترین دانشگاه های ترکیه ارائه می دهد. بورس تحصیلی در همه رشته ها و در همه سطوح در دسترس است. برنامه بورس تحصیلی در ۵۰ دانشگاه برتر و معتبر ترکیه ارائه می شود که دارای معیارهای سنی و سطح علمی می باشد که در صورت واجد شرایط بودن به دانشجویان اعطا می شود.
معرفی دانشگاه های ترکیه
ترکیه دارای ۱۰۴ دانشگاه دولتی و ۶۲ دانشگاه خصوصی می باشد، که در همه مقاطع تحصیلی فعالیت دارند.
دو دانشگاه در ترکیه وجود دارند که در رنکینگ جهانی رتبه زیر ۴۰۰ کسب نموده اند. برخی از دانشگاه
های ترکیه ای که به زبان انگلیسی دروس خود را ارائه می دهند، در لیست زیر معرفی شده است:
- Istanbul Aydin University
- TED University
- Bilkent University
- Koc University
- Istanbul Sehir University
همانطور که می دانید این مطلب در زمینه مهاجرت تحصیلی به ترکیه بود و سعی کردیم اطلاعاتی در این زمینه در اختیار شما عزیزانی که قصد مهاجرت تحصیلی دارید بگذاریم. اگر قصد اقدام دارید بهتر از تجربه یک مشاور
و موسسه حقوقی و مهاجرتی کمک بگیرید.
موسسه مهاجرتی میلاد بهاگیر ، برند Metaco یک موسسه حقوقی ومهاجرتی است که می تواند در این زمینه برایتان اقدام کند. برای دریافت اطلاعات بیشتر با مشاورین مجرب ما تماس بگیرید.