جزیره پرنس ادوارد (Prince Edward Island) به فرانسوی : ( Île-du-Prince-Édouard) یکی از استانهای کانادا است. در همسایگی استان های نیوبرانزویک و نواسکوشیا و کبک قرار دارد. نسبت به بقیه استان های کانادا دارای جمعیت و مساحت کمتری است. اقتصاد این استان بر پایه مزرعه داری است که تولید ۲۵% سیب زمینی کانادا را بر عهده دارد. پرینس ادوارد محل مهاجرین قدیمی کانادا است. طبق سرشماری سال ۲۰۱۱، پرینس ادوارد ۱۴۰,۲۰۴ نفر جمعیت دارد. در ۲۰۰ کیلومتری شمال هلیفکس (نواسکوشیا) و ۶۰۰ کیلومتری شرق کبک سیتی قراردارد.-متاکو
صنایع عمده در استان کشاورزی، گردشگری، ماهیگیری، و تولیدات صنعتی میباشد.
تاریخ
جزیره پرنس ادوارداست کانادا توسط ژاک کارتیه در سال ۱۵۳۴ کشف شد. اقوام میکماک ساکنان اولیه یا افراد بومی جزیره محسوب میشوند. این افراد، جزیره را «اپک ویتک» مینامیدند که به معنی «گهواره خاکی بر روی امواج» میباشد. بعد از آن اروپاییها تلفظ آن را به «ابگ ویت» تغییر دادند. این جزیره ابتدا مستعمره فرانسه بود. آنها آن را «ایل سینت جان» مینامیدند.
در اواسط سده ۱۷۰۰، بریتانیا، فرانسه را از این جزیره بیرون راند و آن را به «جزیره سینت جان» تغییر نام داد. در سال ۱۷۹۹، این جزیره به افتخار پدر ملکه ویکتوریا (ادوارد)، به نام «جزیره پرنس ادوارد» تغییر نام داده شد. یکی از مهمترین رویدادهای تاریخی کانادا، کنفرانس شارلوتاون بوده که در سال ۱۸۶۴ در جزیره پرنس ادوارد برگزار گردید.
در این کنفرانس، رهبران آمریکای شمالی و بریتانیا برای بحث در مورد تشکیل اتحادیه یا «کنفدراسیون» کانادا گرد هم آمدند؛ و از این رو جزیره پرنس ادوارد به عنوان «زادگاه کنفدراسیون» نامیده میشود. در سال ۱۸۶۷ کانادا یک کشور شد. اگرچه کنفدراسیون در اینجا به وجود آمد ولی جزیره PEI تا سال ۱۸۷۳ به این کنفدراسیون ملحق نشده بود و پس از آن به عنوان هفتمین استان به کانادا ملحق گردید.-متاکو
آب و هوای جزیره پرنس ادوارد کانادا
این استان دارای هر چهار فصل است.بهار معمولا دیرتر فرا می رسد و کاملا سرد است. تابستانها معمولا دلپذیر بوده و نه خیلی گرم و نه خیلی سرد است. آب اقیانوس ها نسبتا سرد بوده و دمای آن به ندرت از ۲۰ درجه سانتی گراد بالاتر می رود، ولی جزیره نشینان و یا گردشگران در فصل تابستان، از رفتن به ساحل و شنا کردن در آب اقیانوس لذت می برند.زمستانها در این جزیره نسبتا طولانی و سرد بوده و برف زیادی از ماه نوامبر تا آوریل وجود دارد. گاهی اوقات طوفانهای زمستانی باعث تعطیلی مدارس و مشاغل نیز می شود. این جزیره از مناطق بادخیز بشمار می رود. وجود باد در زمستان باعث می شود که دمای هوا در جزیره سردتر به نظر برسد، اما در طول تابستان و به علت وجود گرما، این باد باعث کاهش احساس گرما می شود.
شرایط زندگی و کار در جزیره پرنس ادوارد
به دلیل جمعیت کم در این استان، تعداد مسکن کافی و هزینه ها مناسب است. شهروندان به راحتی می توانند هزینه ها و مخارج خود را تامین کنند. حدود یک سوم جمعیت پرنس ادوارد در شهر شارلوت تاون سکونت دارند.
رفتار دوستانه مردم این شهر و امکانات مدرن آن باعث جذابیت این شهر شده اند. شیلات، کشاورزی و صنعت توریست، جزو منابع درآمد برای ساکنان این ایالت هستند. در حدود ۳۰ درصد از سیب زمینی تولید شده در کانادا در پرنس ادوارد کشت می شود!
سایر محصولات زراعی، پرورشی در جزیره پرنس ادوارد، عبارتند از:
سیب، توت فرنگی، زغال اخته، هویج، پیاز، گوجه فرنگی، حبوبات، گوشت خوک، گوشت گاو و فراورده های لبنی حیوانات.-متاکو
اقتصاد پرنس ادوارد کانادا
کشاورزی، صنعت گردشگری، ماهیگیری و تولیدات صنعتی جزو صنایع اصلی این استان می باشند. سیب زمینی بزرگترین کالا های کشاورزی این استان محسوب میشود. سایر محصولات زراعی و پرورشی در جزیره پرنس ادوارد عبارتند از: توت فرنگی، سیب، هویج، زغال اخته، گوجه فرنگی، پیاز، حبوبات، و غیره مباشد. از فراورده های لبنی حیوانات نیز میتوان به گوشت خوک، گوشت گاو اشاره نمود.
حدود ۱۵۰۰ مزرعه در جزیره پرنس ادوارد وجود دارد و تولید ۲۵٪ سیب زمینی کانادا بر عهده این استان است.صنعت ماهیگیری نیز یکی دیگر از موارد اصلی اقتصادی در این استان است. خرچنگ ، صدف، خزه ایرلندی، ماهی تن و صدف های خوراکی این جزیره در سرتاسر کانادا و جهان معروف می باشد.
یکی دیگر از منابع مهم درآمدی جزیره صنعت گردشگری به ویژه در طول تابستان می باشد. مناظر طبیعی زیبا و جذاب، زمین های گلف و.. در این جزیره تعداد زیادی از گردشگران را به خود جذب می کند.بخش تولید نیز یکی دیگر از منابع درآمد محسوب میشود که عمدتا در فرآوری مواد غذایی می باشد.-متاکو
سیستم آموزشی و بهداشتی در جزیره پرنس ادوارد
این استان دارای بهترین سیستم آموزشی عمومی تا پایان دبیرستان است و براساس قوانین، تمامی شهروندان تا پایان دوره متوسطه بصورت رایگان تحصیل می کنند. دانشگاه جزیره پرنس ادوارد یا PEIU دانشگاه دولتی این جزیره است که در سال ۱۹۶۹ میلادی در شهر شارلوت تاون تاسیس شد و در حال حاضر بیش از ۴ هزار دانشجو در آن تحصیل می کنند.
همچنین، براساس قوانین کانادا تمامی شهروندان کانادا از خدمات بهداشتی رایگان می توانند استفاده کنند. لازم به ذکر است که بیمهی درمانی پرنس ادوارد، همهی هزینههای پزشکی را تحت پوشش قرار نمیدهد. لیست خدمات غیر رایگان در هر استان متفاوت است.
در صورتی که شما عزیزان علاقه مند به اخذ اطلاعات در خصوص مهاجرت به جزیره پرنس ادوارد در کانادا می باشید می توانید از موسسه حقوقی میلاد بهاگیر،برند متاکو کمک بگیرید و از راهنمایی ها و مشاوره های این موسسه استفاده نمایید.